Mohamed Salah skinner igjen i Liverpools 7-1-seier over Rangers

En ettertrykkelig forestilling i andre omgang så Liverpool komme bakfra for å vinne 7-1 onsdag mot Rangers i Champions League på Ibrox Stadium. Det er rimelig å si at Mohamed Salah har funnet sin touch igjen i en rød fotballdrakter nummer 11. Og kanskje, bare kanskje, det har Liverpool også. Uoffisielt var det første og tredje målet klokken 6 minutter og 12 sekunder fra hverandre, og begynte på det 75., noe som ga Salah det raskeste hattricket i UEFA Champions Leagues historie. Det var Salahs første hat-trick i Champions League-spillet, og ga ham 41 karrieremål gjennom hele konkurransen, de fleste av dem i en Liverpool drakt.

Jurgen Klopps side gikk bakpå til Scott Arfields pene avslutning på Ibrox, men svarte på en ettertrykkelig måte da Roberto Firmino, Darwin Nunez og Harvey Elliott alle kom på notene. Rangers tok ledelsen gjennom Scott Arfield, men den briljante Firmino utlignet og Liverpool tok over etter pause. Klopp hadde valgt å gjøre endringer med laget sitt i full kontroll etter at Nunez sørget for 3-1 i det 66. minutt. De kom seg i ledelsen i Liverpool drakt da Joe Gomez koblet til Harvey Elliott før han leverte et presist lavt kryss inn i banen til Firmino, som ikke gjorde noen feil med avslutningen.

Ett poeng til vil se de røde trygt inn i Champions League-utslagsfasen for sjette sesong på rad, for det første, men hva denne seieren kan gjøre for selvtilliten deres er like viktig. Salah hadde kanskje skuffet litt over å starte sesongen 2022-23, men egypteren blinket fra sitt strålende beste med en klassisk rød fotballdrakter onsdag, bare fire dager før Liverpool møter Manchester City søndag. Før onsdagens visning var Salahs 38 mål tidenes nest flest mål for en spiller uten hattrick, og bare bak Thomas Mülers 52. Liverpool trenger nå bare ett poeng fra sine to siste kamper borte mot Ajax og hjemme mot Napoli for å sikre deres kvalifikasjoner.