Spania lider av en sjokkerende exit fra VM mot Marokko

På en trist, deflaterende natt for Spania, en natt der vinnerne fra 2010 ikke klarte å nå kvartfinalen i et tredje verdensmesterskap på rad, var det statistikken som best oppsummerte det hele. De kan bare pakke Spania VM 2022 drakter og reise hjem. La Roja bommet på alle tre straffene sine i straffekonkurransen da nordafrikanerne tok seg til kvartfinalen for første gang. Det konstante, perkussive brølet så ut til å komme ikke så mye fra de titusenvis av Marokko-fansen inne på Education City Stadium på tirsdag, men fra selve betongen og stålet. Men til slutt gråt marokkanerne i VM 2022 drakter alle etter seier.

En kampanje i Qatar som startet så lysende etter å ha slått Costa Rica, La Furia Roja mistet gradvis fart etter hvert som gamle problemer kom tilbake for å hjemsøke dem. Spania hadde håp om å vinne verdensmesterskapet i 2022, men de har gått ut på samme stadium som de gjorde i 2018 og på samme måte, og tapte på straffer. Forskjellen er at de ikke bruker samme Spania VM 2022 drakter. Achraf Hakimi chippet ballen rolig ned på midten forbi en dykkende Unai Simón for straffespark. Kampen gikk til straffespark etter at de to lagene liknet 0-0 i reglementet og ikke klarte å score mål i tillegg. Tre tatt; tre savnet. Marokko, enestående gjennom hele, fortjente sin seier. Spania fikk også det de fortjente.

Det var en kjent historie for Spania, som dominerte ballbesittelsen, men hadde bare én innsats i første omgang, deres laveste antall skudd i en VM-kamp siden 1966. Som det viste seg, selv etter en 120-minutters målløs uavgjort, kunne ikke Spania. score i VM 2022 drakter. Avslutningen var et lite chipskudd av Achraf Hakimi som seilte inn i midten av nettet da keeper Unai Simón stupte ineffektivt. Den spanske pressen fordøyer ganske hva, som Marca sa det, dette "Skrekkspanien" betyr å gå fremover. Spania er nå ute av verdenscupen og det vil bli stilt spørsmål til Luis Enrique, spesielt siden La Roja har blitt eliminert på samme stadium som sist.